Om Naja Rehn

Naja Rehn utbildades till shiatsuterapeut 2009 i Köpenhamn vid SCOA – Scandinavian college of Acupuncture – och har sedan dess arbetat med shiatsu – både som egenföretagare i Danmark och som anställd vid Yasuragi Hasseludden utanför Stockholm. Under ett par år gav hon endast shiatsu i mindre skala, men våren 2015 beslutade hon att lämna sitt ordinarie arbete bakom sig för att helhjärtat ägna sig åt shiatsu och startade under sommaren 2015 Rehn Shiatsu.

Naja är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och är därmed kvalitetssäkrad och försäkrad. Arbetet med att förverkliga sin dröm om en japanskinspirerad oas i Stockholm är ett långsiktigt projekt och  2018 öppnade hon en ny praktik på Blekingegatan 5, i Stockholm. Pga pandemin 2019 och framåt har projektet tappat fart, men förhoppningen är att nya vägar framåt kommer visa sig.

Naja har ett brinnande intresse för japansk kultur och kampkonst, dricker te i stora mängder och hoppas att kunna erbjuda en liten glimt av zen i varje möte med sina klienter. Hon har tränat kampsport i många år, både karate och aikido, och drömmer om en lång japanresa för att kunna fördjupa kunskaperna i shiatsu ännu mera och få ta del av den japanska kulturen på nära håll.

Naja Rehn

Första gången jag själv fick shiatsu var när jag som tonåring var med på ett träningsläger med karatemästaren Shuichi Aragaki sensei som kom till Stockholm 1991. Jag hade under en tid haft ont i ländryggen och nämnde det för min egen sensei, då jag ville vara lite försiktig under träningspassen, så jag inte förvärrade min onda rygg. Efter träningspasset blev jag kallad till Aragaki sensei, som bad mig lägga mig på trägolvet. Han började trycka på min rygg och mina ben, drog och sträckte. Sedan bad han mig resa mig upp och jag märkte direkt att alla smärta i ryggen var borta. Detta var mitt första möte med shiatsu, som jag aldrig glömmer.” – Naja Rehn

Bli inte förvånad om Naja bjuder dig på en kopp te efter behandlingen.